jump to navigation

Onderwijsinhoudelijk

De lesmethodes 
We werken met de methodes Taalactief spelling, estafette, nieuwsbegrip en Leswijs. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan literatuur en leren de kinders middels het onderzoeksgerichte onderwijs, ‘inquiry based learning’.  De leerlingen werken samen aan opdrachten met actuele en relevante thema’s.

Cultuur
Zowel in het dagelijkse onderwijs als in speciale thema lessen neemt de Nederlandse cultuur een belangrijke plaats in. Naast Sinterklaas en Koningsdag besteden we ook aandacht aan politiek, kinderboekenweek en geschiedenis.

Wij vinden het als school belangrijk dat kinderen plezier hebben en houden in het gebruik van de Nederlandse taal. Wij proberen dit op een levendige wijze over te brengen op de leerlingen door per leeftijdsgroep passende en motiverende leeractiviteiten aan te bieden.

Alle leerlingen krijgen wekelijks huiswerk als aanvulling op het onderwijs. Dit kan bestaan uit oefeningen voor spelling, leesopdrachten of thuis een gesprek voeren over een recent onderwerp. Er wordt verwacht dat de leerlingen per dag 15-20 minuten in het Nederlands lezen.